Imi donez ziua de naștere pentru munte

 

Bogdan Ionut Georgescu Asociatia Montana Carpati

100% Complete
1,480 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
20
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Grindina ne toacă intens. Creasta alunecă, urcușul e abrupt și încep să mă tem.  

De hăul din stânga, de colțurile de piatră din dreapta, care se cască la zeci de metri în jos. De trăsnete - dacă te prind trăsnetele pe munte, e grav. De faptul că echipamentul ușor pe care îl am pe mine e depășit de situație, iar cel specializat pentru astfel de vreme e acasă, departe de rucsacul din spate. Dar cel mai rău mă tem când o văd în fața mea pe Oana că se oprește și pare că nu mai poate merge. Un minut de teamă adâncă. Dar continuă. își trage sufletul și continuă. Iar apoi îmi revin, pentru că eu sunt alarmat, dar ea e cu adevărat speriată.  

Trebuia să începem demult să coborâm, iar ploaia asta nu se mai termină. Mergem pe un traseu cu semne prea rare, șterse de zăpezi, vânturi și astfel de ploi. Instinctul îmi spune să fac stânga, dar traseul merge înainte, chiar dacă parcă a pierdut unul din semne în urmă cu vreo 50 de pași. Și apoi ne strigă: "pe aiiiiiiiici!", aud slab, prin tropotul boabelor de gheață. Grupul pe care l-am depășit ne face semne largi și fluieră. Am greșit traseul... Al nostru făcea stânga, dar nu ne-am dat seama.

Acum e cald și doar memoria îmi mai șuieră amintiri de grindină. Peste câteva zile fac 42 de ani. Și am ales să-mi donez ziua.  

Dacă ai vrut să-mi faci un cadou, îți mulțumesc tare! Dar te rog, mai bine donează suma către Asociația Montană Carpați, pentru (re)marcarea traseelor montane. Oamenii ăștia sunt voluntari, dar banii îi ajută să cumpere chestii (și e nevoie de multe). cleardot.gif  

Cu fiecare ban pe care îl donezi, cresc șansele ca cineva să nu se rătăcească. Și să mai scrie o poveste despre cum a fost.. Sau să salveze lumea, cine știe. Glumesc, se poate mult mai rău. Tocmai de aceea, ajutorul tău poate salva poteci, dar mai ales vieți. cleardot.gif


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Prin intermediul activităţilor de profil organizate şi al programei de educaţie montană dezvoltate de catre Asociatia Montana Carpati, în România percepţia oamenilor asupra mediului înconjurător se va schimba în mod pozitiv, vizibil şi pe termen lung.

SUSŢIN PROIECTUL

Voluntar in Carpati

Program de refacere a infrastructurii turistice montane

Din 2008, refacem traseele montane pentru ca turiștii pasionați de munte să aibă o drumeție mai sigură.
În fiecare an, de primăvara devreme și până toamna târziu, noi suntem în munți cu vopseaua și pensula în mână, și eventual cu un stâlp pe umăr.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

20 Donații

La multi ani! Felicitari pentru gest! Multa sanatate si cat mai multe (re)marcari.. de teritoriu :))
22 Aug 2018
100 RON
Te pup BIG, la multi ani si multa sanatate!
17 Aug 2018

Anonymous

30 RON
16 Aug 2018
Ai o vârstă lasa hipstarelile
16 Aug 2018
Baftă!
16 Aug 2018

Gradinita de pisici

100 RON
La multi ani!
13 Aug 2018
Multa sanatate BIGule
13 Aug 2018

Nicu

50 RON
La mulț ani!
13 Aug 2018
tinerete fara batranete si viata fara de moarte
13 Aug 2018
apa trece pietrele raman
13 Aug 2018

Genache presedinte

10 RON
Genache presedinte Genache presedinte Genache presedinte Genache presedinte Genache presedinte Genache presedinte
13 Aug 2018
LMA!
13 Aug 2018
13 Aug 2018
13 Aug 2018
La mulți ani!!!
13 Aug 2018
Al dreaq de Vampir
13 Aug 2018
Sa fie primit și la mulți ani
13 Aug 2018

Cristina Tone

100 RON
La multi ani ☺️!!!
09 Aug 2018

Phoebe

50 RON
Numai bine!
09 Aug 2018

Anonymous

55 RON
Wonderful idea! La multi ani!
09 Aug 2018
Bogdan Ionut Georgescu : Asociatia Montana Carpati
Imi donez ziua de naștere pentru munte